top of page
Търсене
  • Снимка на автораИвета

Рецепта за Чудо

26 Ключови Стъпки за Действие

През Юни 2011, Крис Халбръм получава ужасни новини от лекаря си за здравето и състоянието й, които са живото-застрашаващи. Крис и Тим - съпругът й, един от големите имена в НЛП - работят плътно 16 дни, използвайки набор от НЛП техники, хипноза и други процеси - с постоянната цел да превъзмогнат страшната диагноза. Днес Крис е по-здрава от когато и да било, вече 20 години.


По-надолу са 26-те неща, които можеш да направиш и ти за да създадеш своя собствен лечебен модел - за близките ти, за клиентите ти или за теб самия, ако някога се сблъскаш със сериозни предизвикателства към здравето ти:


1. Поеми отговорност за състоянието си и не бъди жертва.


Често, когато някой получи новината за страшната диагноза, изпада в ярост и негодувание, обвинява другите или се чувства напълно безпомощен. Когато това се случи е много важно да поемеш отговорност за собствената си ситуация и изцяло да простиш и оставиш да си отиде всеки помен от ярост или обида, които имаш към другите или към себе си. Вместо да си жертва на собствените си обстоятелства, демонстрирай намерението си да използваш този опит като възможност да станеш още по-силен и да намериш своето място в света.


2. Не допускай заболяването или диагнозата да те идентифицират кой си ти.


Понякога, когато хората имат рак или сериозно заболяване, те стават част от неговата идентичност. Крис не желаеше това да стане и с нея. За това тя и Тим смениха гледната точка, като нарекоха процеса "изцеляващо пътуване" вместо борба с рака.


3. Прекръсти състоянието или заболяването си.


Можеш да го направиш като дадеш ново име на твоята диагноза, заболяване или състояние, което по същество е здравословно и позитивно, когато мислиш за него. Когато онко-хирурга каза на Крис, че има голямо абдоминално образувание, тя реши да го прекръсти, наричайки го "лечебна смаляваща се част". След това тя каза на всеки, когото познаваше, когато разговаря с нея и говори за това, да го нарича "лечебна смаляваща се част"


4. Изразявай благодарността си всеки ден.


Направи списък на всички хора и неща, на които си благодарен, включително и за твоя протичащ оздравителен процес. Всеки ден Крис се потапя в себе си и благодари на лечебната смаляваща се част за нейните добри намерения и посланието й. След това се потопява в дълбока медитация и изразява благодарността си към нейната лечебна смаляваща се част, повтаряйки следните думи отново и отново: "Благодаря ти за изцелението, благодаря ти за посланието, благодаря ти за познанието. Разбрах те." Когато медитацията приключи, тя продължава да си повтаря думите отново и отново през целия ден.


5. Реши кой ще е в твоя подкрепящ екип.

Увери се, че имаш хора в "екипа" си, които ще те подкрепят и са позитивни, и които напълно ще уважат това, че си решил да излекуваш себе си. Също така, увери се, че имаш лекар или онколог, с когото заедно да изградите стратегията по излекуването ти, вместо той сам да го направи за теб. Заяви намерението си да се обградиш с позитивни хора, които напълно ще те подкрепят по всеки възможен начин по време на изцеляващото пътешествие.


6. Дай си време да обмислиш внимателно какво искаш да казваш на хората за ситуацията си и каква искаш да бъде твоята текуща история.

Увери се, че си помислил за това предварително. Защото историята, която казваш на хората може да се превърне в твой позитивен, самозасилващ се символ, или в негативен, бързо-разпространяващ се вирус сред семейството ти, приятелите ти и колегите ти. Изключително важно е всеки, когото познаваш да очаква най-добрият възможен резултат от твоя лечебен процес и най-добрата възможна история. Също така е добре да кажеш на приятелите и семейството си винаги, когато мислят за теб да "виждат" как се изцеляваш и напълно възстановяваш от това състояние. Вместо да си представят картини с теб, на които си болен и умиращ, към което хората имат естествена склонност в подобен тип ситуации.


7. В допълнение с традиционното лечение с твоя лекар, започни да прилагаш колкото се може повече НЛП, заедно с всеки друг вид алтернативна форма на лечение.


8. Напиши си силен текст за самохипноза, която да си правиш всеки ден.


Можеш да обединиш много позитивни неща в текста за да предизвикаш изцеляващо състояние: оздравяващи утвърждения, духовни идеи, библейски цитати и всичко друго, което те кара да се чувстваш добре и позитивно по пътя на излекуването. Други неща, които можеш да включиш в хипно-текста биха могли да бъдат са описания на бъдещи пътувания, които ще направиш или да опишеш по най-светлия и привлекателен начин бъдещето си!


9. Създай и развий ключовия си въпрос, който ще те подкрепя в твоето изцеляващо пътуване.


Ключовият въпрос на Крис по пътя й към излекуването беше: "Кой е възможно най-добрият резултат и как мога да се излекувам най-бързо?"


10. Създай позитивно утвърждение или лечебна мантра, които да си повтаряш постоянно.


Лечебната мантра на Крис беше: "Извадили са всичко, доброкачествено е и аз съм добре!" Крис си повтаряше това отново и отново през целия ден. И то толкова често, че стигаше то 1000 пъти на ден.


11. Активно прилагай "преговори на частите"* с тялото си - ежедневно.


Това означава да водиш позитивни разговори с различните части на тялото си, като органи, мускули, кръвни телца, имунна система и всяка друга част на тялото ти, която искаш активно да се включие в процеса на твоето оздравяване. Дори може да решиш да благославяш органите и другите части на тялото ти ежедневно.


12. Произнасяй молитви, Медитирай и Визуализирай.


Моли се (в духовния смисъл) и визуализирай най-добрия възможен резултат отново и отново. Дори можеш да си представяш добрия изход от лечението или операцията заедно с всяко бъдещо събитие или ваканция, които очакваш с нетърпение.


13. Внеси явни промени в начина си на живот.


Можеш да го направиш така: променяш начина си на хранене, тренировки, ежедневно практикуваш дълбоко (коремно) дишане; захвърляш на далече нездравословните модели на мислене - като да си негативен, да се оплакваш, да критикуваш хората и т. н.


14. Води дневник всеки ден.


За съзнанието и душата ти е нещо добро да документираш всеки един ден и да пишеш за тъжните или страшни чувства, които изпитваш. И когато извадиш на хартията тези тъжни или страховити чувства и ги оставиш там, тогава можеш да пишеш за лечебния процес и за това как ще проявиш възможно най-добрия изход от това пътешествие.


15. Прекарвай възможно най-много време сред природата и се научи да живееш и усещаш настоящето и да успокоиш мисълта си.


Крис и Тим излизаха на излети всеки ден, прекарваха много време наблюдавайки птиците в градината и седяха да гледат залезите.


16. Стой на страна колкото се може повече от компютъра и мейлите.


Внимателно подбирай какво четеш он-лайн или където и да било за състоянието ти, което може да е негативно - като новини например. В интернет има огромно количество негативна информация, която може да ти създаде извънреден стрес и безпокойства. Прави всичко възможно да НЕ четеш нищо негативно за здравното си състояние, защото това има потенциала да пусне мисловен вирус в твоето подсъзнание и да не ти позволи да се излекуваш толкова бързо, колкото би могъл иначе.


17. Гледай ободряващи и позитивни филми и тв-предавания и слушай музика, която те кара да се чувстваш добре.


Прави всичко възможно да не гледаш новини или каквото и да било друго, което би могло да внесе в съзнанието ти негативни мисли.


18. Създай за себе си неустоимо бъдеще.


Създай в съзнанието си бъдеще, в което се виждаш напълно цялостен и здрав и живееш живота, който винаги си искал да живееш. Планирай бъдещо събитие като например ваканция, което ще ти даде нещо, което да очакваш, напред в бъдещето.


19. Живей възможно най-нормално.


Ако е възможно продължавай да се занимаваш с всички ежедневни неща които ти доставят радост и удоволствие, като: да си с хората, с които ти е приятно, да излизаш на разходки, да прекарваш време сред природата, да четеш, да пишеш, да слушаш музика, да готвиш и гледаш филми, които те карат да се чувстваш добре.


20. Създай в дома си своето целебно пространство.


Намери място в къщи, където да можеш спокойно и тихо да прекарваш време в медитация, четене, водене на дневник, почивка и визуализиране (да си представяш живо) на най-добрия възможен резултат при оздравяването. Сложи в стаята вдъхновяващи книги и картини, които да виждаш.


21. Свържи се с лекаря/хирурга си и му кажи какви са намеренията и настройката ти за операцията или процедурите и ги помоли да ти запазят мястото - целебно място.


22. Увери се, че всеки ден се преобличаш, бъди колкото можеш активен, за дамите - сложете си грима и т. н.


Вършейки тези неща ще изпратиш подсъзнателно послание до мозъка си, че очакваш да оздравееш напълно и скоро ще си много по-добре.


23. Дръж и двата края на спектъра и oтдай почитанията си и на по-засенчения аспект на това, през което преминаваш.


Изключително важно е по време на оздравителния си процес да почетеш и покажеш признателност на всеки свой страх заради това, че си болен или дори умиращ. Това включва да покажеш уважението си към добрите намерения, които се крият зад всяко плашещо или негативно чувство, което изпитваш заради заболяването или диагнозата. Едновременно с това, също много важно нещо е да осъзнаеш и "повярваш", че си напълно способен да излекуваш себе си и това е напълно възможно. Това ние наричаме да държиш и двата края на спектъра.


24. Живей в състояние на признателност и благославяй всичко около себе си.


Философът Емет Фокс е казал: "Благослови нещо и то ще те благослови. Прокълни го и то ще прокълне теб. Ако благословиш една ситуация, то тя няма силата да ти навреди. И дори и временно да ти е трудно, това постепенно ще отмине ако чистосърдечно го благословиш."

Горният цитат имаше изключително целебен ефект за Крис по време на лечебното й пътуване. По време на ежедневните и медитации тя отдаваше благодарностите си на всички специални хора в живота й - и си представяше всеки един от тях да живее живота на своите мечти. Отправяше молитвите си за добруването на приятелите и семейството си и за цялата планета. Дори се молеше за пчелите и за околната среда.

В допълнение на благославянето на всички на планетата, тя благославяш всяка своя част на тялото си, своите органи и клетки, своята имунна система, смаляващата се лечебна част и своя цялостен лечебен процес. Накратко, тя щедро раздаваше признателността и благодарността си за всичко и всеки около себе си, включително и на самата нея!


25. Затвърди убеждението си, че във вселената съществува нещо по-голямо от теб, което може да ти помогне бързо да се излекуваш.


Някои примери за това могат да включват вярата в: Бог, Исус, Буда, Великата Сила на Живота, Ангелите, Вселенската Сила, Извора и Енергията на Вселената, Природата.


26. Отпусни се и се "довери” с цялото си сърце, че си способен да се излекуваш.



А ако имаш нужда от подкрепа по ТВОЯ път, натисни тук за да резервираш 45-минутна безплатна НЛП сесия с мен. Ще говорим за твоите цели и мечти и аз ще отговоря на всички твои въпроси за НЛП и как това може да повлияе на живота ти!



© 2018 Iveta Nikolova, Bulgarian translation.


165 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page